İçeriğe geç

Piyasada sahte dolar paniği

Piyasada 600 milyon dolar tutarında sahte 50 ve 100 dolarların olduğu iddiası üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iddiaların araştırılması amacıyla resen soruşturma başlattı.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 28 Kasım 2024 - 12:38:51 Güncelleme: 28 Kasım 2024 - 12:38:52

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, piyasada sahte 50 ve 100 dolarlık banknotların dolaştığına dair iddialar üzerine harekete geçti. İstanbul merkezli sahte para basımı ve dağıtımı iddialarının araştırılması amacıyla resen soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında gündeme getirilen İstanbul merkezli sahte para basımı ve dağıtımı konularının araştırılması amacıyla Kaçakçılık Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Büromuzca resen soruşturma başlatılmıştır.”

SAHTE DOLAR PİYASAYI KARIŞTIRDI

Son günlerde sahte dolarların özellikle 50 ve 100 dolarlık banknotlar şeklinde piyasada dolaştığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Uzmanlar, piyasada yaklaşık 600 milyon dolar tutarında sahte para olduğu tahmininde bulunuyor.

DÖVİZ BÜROLARI VE BANKALAR ALIMLARI DURDURDU

Bu gelişmeler üzerine bazı döviz büroları ve bankalar, sahte para riski nedeniyle 50 dolar ve eski basım 100 dolar alımlarını geçici olarak durdurma kararı aldı. Bankacılık sektörü, sahte dolarlarla mücadele için şubelere uyarılarda bulunarak, riskli banknotların işlem görmesini engellemek amacıyla tedbirler aldı.

BANKACILIK SEKTÖRÜNDE ALARM

Bankalar, sahte dolar sorunu nedeniyle kırmızı alarma geçti. Daha önce şubelere uyarılarda bulunan bazı bankalar, dün yayımladıkları yeni duyurularla “50 dolar ve eski basım 100 dolar” alımlarını geçici olarak durdurduklarını bildirdi. Döviz büroları da benzer şekilde bu banknotlara yönelik alımları askıya aldı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Sahte dolarların ATM’ler ve para sayma makineleri tarafından tespit edilememesi, paraların yastık altına çekildikten sonra yeniden piyasaya sürülmesi gibi iddialar, soruşturmanın ana odak noktaları arasında bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma, sahte para basımı ve dağıtımını gerçekleştiren şebekelerin ortaya çıkarılması için yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir