İçeriğe geç

Beymer Tıp Merkezi’nden Diş Hekimi Eren: Kanal tedavisi dişi kurtarabilir!

Beymer Tıp Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı biriminden Diş Hekimi Samed Ali Eren, bir dişi çekmeden kurtarmayı sağlayan kanal tedavisi hakkında önemli bilgilere yer verdi, “Bu tedavi, dişi kurtarabilir” dedi.

Haber Merkezi
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 23 Ocak 2025 - 14:47:04 Güncelleme: 23 Ocak 2025 - 14:47:04

Ağız içi sağlık problemleri en sık karşılaşılan sağlık problemlerinden biri. Beslenme şekli, sonrasındaki ağız bakımı eksikliği ve genetik faktörler özellikle dişlerde ağır hasarlar oluşturabiliyor. Fakat ağız ve diş sağlığını ihmal etmek, beraberinde daha büyük sorunları da getiriyor.

Beymer Tıp Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı biriminden Diş Hekimi Samed Ali Eren, geciktirilen her günün diş kaybına neden olabileceğini söyledi, “Diş ağrısı ya da hassasiyet gibi belirtileri görmezden gelmek, sorunun büyümesine neden olabilir. Özellikle enfeksiyon durumlarında tedavinin gecikmesi, diş kaybıyla sonuçlanabilir. Oysa kanal tedavisi, dişi çekmeden kurtarma şansı sunar ve estetik kaygıları da ortadan kaldırır. Hasta, diş ağrısı, hassasiyet veya şişlik gibi belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden bir diş hekimine başvurmalı” dedi.

KANAL TEDAVİSİ NEDİR?

Kanal tedavisi, dolgunun yetmediği durumlarda, dişi kurtarmak için müdahale edilen tedavilerden birisi. Dişin iç kısmında yer alan sinir dokusunun enfekte olması veya zarar görmesi durumunda uygulanıyor. Dt. Samed Ali Eren, kanal tedavisinin diş kaybını önlemede önemli bir rol oynadığını belirtelerek kanal tedavisinin önemini ise şu sözleriyle vurguladı:

“Kanal tedavisi, hasar görmüş veya enfekte olmuş dişi kurtarmak için geliştirilmiş bir yöntemdir. Doğru ve zamanında uygulandığında, dişi çekmek yerine doğal yapısını koruyarak işlevine devam etmesini sağlar. Bu tedavi, yalnızca ağrıyı ortadan kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda ağız sağlığınızın genel dengesini de korur.”

TEDAVİ SÜRECİ

Diş Hekimi Eren, kanal tedavisinin, ileri teknolojiler ile titizlikle gerçekleştirildiğini belirterek, tedavi süreci ile ilgili şu adımları aktardı:

Teşhis ve Planlama: Röntgen ve diğer tanı araçlarıyla dişin durumu detaylı bir şekilde analiz ediliyor.

Enfeksiyonun Temizlenmesi: Dişin kök kanalındaki enfekte dokular çıkarılıyor.

Dolgu ve Kapatma: Diş kanalları steril malzemelerle doldurulup, koruyucu bir kaplama uygulanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir